vineri, 1 aprilie 2016

Sezonul 1 Episodul 5- YOU^RE UNDEAD TO ME




Se pare ca Damon se afla in celula de 3 zile si nu mai are inelul. Stefan, care si-a pus in minte sa-l reeduce, i-a spus clar ca nu mai are nevoie de el acum. Daca nu se va hrani cu sange, pielea i se va dezhidrata si se va mumifica- un cadavru viu. I-a fost data verbina care il va tine o saptamana imobilizat, iar dupa ce i se va opri circulatia, Stefan are de gand sa il mute in cripta familiei si peste 50 de ani pot reevalua.
Elena se trezeste suparata, deschide jurnalul si il inchide la loc, neavand ce sa scrie. La toaleta da nas in nas cu Vicki. Elena nu a mai primit niciun semn de la Stefan de 3 zile si ultimul semn primit a fost un mesaj foarte vag: ”Buna Elena, am ceva de facut, Iti voi explica in cateva zile.” 
Stefan nu a mai sunat-o pentru ca uraste sa o tot minta, mai ales acum cand ea crede ca el are ceva de ascuns. Zach i-a spus ca trebuia sa se astepte la asta de dinainte.
Caroline ii spune lui Bonnie ca are multe goluri in memorie in ultima vreme. Isi aminteste ca Damon o saruta pe gat sau o musca si ca apoi a lesinat.Bonnie nu prea e atenta la ce tot ii spune prietena sa pentru ca se concentreaza asupra unei lumanari. Vede medalionul cu piatra pretioasa si spune ca e urat. Caroline ii zice ca Damon i l-a dar sau ca urma sa i-l dea.
Elena si Stefan se intalnesc la scoala si urmeaza sa aiba o intalnire la Mystic la Grill la ora 16:00 pentru a-i explica totul. Caroline vine si il intreaba de Damon, dar i se spune ca a plecat si ca nu se mai intoarce. 
La Grill, Elena accepta sa joace biliard cu Matt pentru a-si omori timpul pana ii soseste iubitul.
Zach coboara pana la Damon pentru a-si lua ramas-bun, dar in cele din urma Damon il strange de gat si il obliga sa deschida usa. Din fericire, apare Stefan si il salveaza. Stefan ii spune doar sa o tina tot asa pentru ca cu, cat isi consuma mai repede energia, cu atat se va stinge mai devreme. 
Stefan apare dupa o ora la restaurant si o supara si mai tare pe Elena cu raspunsurile lui gen ”am fost retinut”. Din senin, apare un barbat in varsta de culoare, il priveste pe Stefan si spune ”Te cunosc, doamne! Nu ai imbatranit nici macar o zi”. Stefan devine tensionat si se retrag.  Elena pleaca singura. Pe seara, ea noteaza in jurnalul ei: ”Am incercat. Mi-am dat silinta sa indrept lucrurile, dar fiecare instinct din mine imi spune sa am grija. Ceea ce nu stii nu te poate rani.”
Logan cu seriful vorbesc despre cautare fiecarei cladiri parasite si ea nu a gasit picior de om nicaieri. Spera ca in fiecare noapte sa observe ceva neobisnuit. 
Jeremy vine si o intreaba pe Elena ce face, cum se simte si ea zice ca se simte mizerabil. El o sfatuieste sa coboare si sa manance ceva. In bucatarie este Stefan care pregateste cina. ”Vrei sa ma cunosti, nu? Ei bine, m-am gandit ca daca ma vei parasi ar trebui macar sa stii pe cine parasesti. Asa ca sa incepem cu Katherine. A fost cea mai frumoasa fata pe care am cunoscut-o vreodata. Avea pielea maslinie perfecta. Si rasul...era ridicol. Adica rasul ei te facea pe tine sa razi. Era amuzanta. Stia cum sa se simta bine. Dar Katherine era de asemenea foarte nerabdatoare si plina de ea, egoista si impulsiva. Intervine Damon. El pretinde ca a fost primul cu ea. (incepe sa taie mozzarella mai repede) Stiu c-am facut anumite lucruri de care...nu sunt mandru. Iar cel mai mare regret al meu este...este ca nu am putut repara lucrurile inainte ca ea sa moara. Imi este dor de ea, dar nu mai sufar din cauza pierderii ei. 
Sus, Jeremy se supara putin pe Vicki pentru ca iau pastile intotdeauna. Ea a vrut sa le piseze cu ceasul, dar el i l-a luat repede. 
Stefan continua: ”Sunt un cititor inrait de al lui Fitzgerald. Dar nu sunt un snob, imi place si un Grisham bun. Cred ca Seinfield este cel mai bun show de televiziune american din ultimii 50 de ani, dar imi place de Lucy in norma intreaga. *Ceasca dragostei* a fost cel mai bun episod, cred eu. Sunt un mare fan Scorsese. Pot viziona *Taxi Driver* la nesfarsit.(Elena il roaga sa o lase pe ea sa taie ingredientele). In ceea ce priveste muzica, e cam invechita. Dylan, Hendrix, Patsy, Willan. Stii ceva, mie imi place si piesa aia cu Miley.” Elena se taie putin la deget. Stefan atinge cutitul si ii ia sangele pe palma si ochii ii devin monstruosi. Ea ii vede chipul ciudat in geam, dar el se intoarce si isi revine repede. I s-au vazut pentru prima oara caninii ascutiti, dar bine ca nu i-a vazut si Elena. Se saruta cu pasiune.
In celula sa, Damon ii tot invoca numele lui Caroline. La geamul ei apare un corb pe care il goneste. Ii vede pentru o secunda reflexia vag in oglinda. 
In pivnita resedintei Salvatore, cei doi frati au o mica discutie. Damon presupune ca Stefan se considera un erou si ca acum pe el si pe Elena nu ii mai desparte nimic, in afara de adevar. Stefan, pentru a nu intra in acest film trist, spune ca frumusetea lucrurilor este ca el poate scapa macar. 
A doua zi, tinerii elevi se distreaza de minune la ”Spalatoria sexy” organizata de Caroline. 
Tiki, o colega de-a lor o cam agaseaza pe Bonnie si este si nepoliticoasa cu cei care vin sa isi curete masinile. Cand aceasta baga furtunul in galeata cu apa, Bonnie o fizeaza cu privirea si apa tasneste din senin in toate directiile.
Elena ii spune iubitului ei ca ii intra apa in inel si ca il strica. Ii zice ca este insemnul familiei din Perioada Renascentista Italiana. Piatra se numeste ”lapis lazuli”. El nu vrea sa il dea jos, asa ca Elena se lasa batuta si pleaca sa aduca niste prosoape. Caroline preia ea aceasta activitate si Elena ramana sa incaseze banii. Pe stalpul de langa fete este un corb. Caroline il tot vede si aude pe Damon.
Elena se intalneste cu barbatul din seara precedenta care credea ca il cunoaste pe Stefan. Desigur ca ea vrea sa afle mai multe. Batranul a locuit la internatul Salvatore si intr-o zi Stefan a trecut pe acolo ca sa isi salute unchiul. Afla ca unchiul lor, Joseph, a fost atacat si sfasiat de un animal. Se pare ca dansul este bunicul lui Tiki. El pleaca pentru ca a intervenit nepoata lui, dar Elena fuge dupa dansul. El este ferm convins ca isi aminteste perfect chipul sau, inelul, de Damon... amintirile lui sunt din iunie 1953. 
Elena il intreaba pe prietenul sau unde sunt celelalte rude, iar el ii zice ca s-au imprastiat prin lume.
Vicki il duce pe Jeremy in cimitir ca sa ii cunoasca niste prieteni.  Imediat ajunsi, se instaleaza si fumeaza niste iarba.
Elena se duce la matusa ei pentru ca vrea sa ii ceara un favor lui Logan. Vrea sa aiba acces la stirile din Mystic Falls, din anii 1950. Se uita de la distanta la Stefan fara ca el sa o observe si pleaca.
Caroline merge ca hipnotizata pana acasa la Damon.  Ea ii spune speriata ca isi aminteste mereu acelasi lucru, dar de fiecare data altfel. Chiar cand este pe cale sa deschida usa, apare Zach care incearca sa blocheze usa. Nu reuseste si Damon ii frange gatul fara sclipeasca. El o alearga pe Caroline prin casa, dar cand ea iese din cladire, el nu mai are cum sa inainteze pentru efectiv arde in lumina soarelui. 
Bonnie iar intra intr-un fel de transa si incendiaza o masina. Numai Stefan a observat si promite ca nu va mai povesti nimanui.
Logan o lasa in biroul sau pe Elena pentru a cauta ce ii trebuie prin arhive si o roaga sa ii puna o pila buna la Jenna.
Vicki ii arunca unui prieten de-al iei pastilele pe care le primise Elena dupa incident si Jeremy se supara foarte tare, le ia si pleaca. Ii zice ca de ce au iesit sa se drogheze intr-un cimitir cu o gasca de ratati? Vicki, cu lacrimi in ochi, ii zice ca el este doar intr-o perioada neagra a vietii lui dupa moartea parintilor, dar ea va ramana tot chelnerita care petrece in cimitir cu ratatii.
Politia si presa, implicit Logan, si-au facut aparitia la masina incendiata de Bonnie. Stefan il intreaba pe Matt daca stie ceva de el si el il sfatuieste sa nu ii mai ascunda lucruri pentru ca cu cat incearca sa ii ascunda mai mult, cu atat ea va incerca sa afle mai mult. 
Elena gaseste un material de pe 12 iunie 1953 din fata cladirii Salvatore, chiar dupa atacul de animal. Pe prezentatorul de atunci tot Fell il chema. Elena se sperie in ultimul hal cand, undeva pe fundal, il vede pe Stefan. 
Caroline sta trista pe intuneric in patul ei. Mama sa o intreaba daca are vreo problema cu vreun baiat, iar ea ii zice ca daca va vrea sa vorbeasca despre baieti va apela la tatal ei. 
Stefan ajunge la el acasa si gaseste un corb devorat si pe Zach zacand.
Elena scrie inainte de culcare: ”Draga jurnalule, nu sunt o credincioasa. Oamenii se nasc, imbatranesc si mor. Asta e lumea in care traim. Nu e nicio magie, (in camera lui Caroline se vede lanticul cu piatra galbena care luceste in lumina lunii) nimic mistic si nu exista imortalitate. Nu e nimic care sa defineasca gandul rational.”
Bonnie se duce plangand la bunica ei spunandu-i ca nu stie ce se petrece cu ea, iar aceasta o primeste cu o imbratisare calda.
In timp ce Jenna il asteapta in sufragerie, Logan cotrobaie prin camera lui Jeremy. 
Stefan sta si plange cu Zach in brate. 
Elena mai noteaza ”Cum pot nega ceva care este sub nasul meu? Cineva care nu imbatraneste, care nu se raneste niciodata, cineva care se schimba in moduri in care nu pot fi explicate.” Isi aminteste si de muscaturile de pe corpul lui Caroline, de ceea ce a spus Vicki la spital dupa ce si-a revenit- ”vampir”.
Vicki inca se afla in cimitir cu prietenii sai, iar cand se duce la masina este atacata de Damon. 
Stefan fuge cu un cutit pana la iesirea din fata, unde da nas in nas cu Elena care il intreaba: ”Ce esti?”