luni, 21 martie 2016

Sezonul 1 Episodul 4- FAMILY TIES





Stefan are un cosmar in care Damon o devoreaza pe Elena si asta datorita faptului ca Damon i-a intrat in minte si i-a controlat visele. I-a fost foarte usor, doarece Stefan este foarte slabit din cauza lipsei de sange uman. Stefan ii infinge un cutit in burta pe care si-l scoate fara a clipi. Se pare ca Damon isi acopera urmele pentru ca vrea sa mai petreaca ceva timp in Mystil Falls. Apoi, Damon il injunghie pe Stefan care cade la pamant si ii e foarte greu sa inlature cutitul care i-a strapuns coastele. 
Un vanator a fost atacat in aceasta dimineata si animalul a fost prins. Intamplarile au coincis de minune.
Reporterul orasului, Logan Fell, este fostul iubit al Jennei si din cauza caruia aceasta a parisit orasul.
Elena cauta mosteniri de familie pentru ca doamna Lockwood i-a cerut sa ii aduca mai multe obiecte pentru patrimoniu. Jeremy face misto de ele si le propuna sa le puna pe ebay.
In dimineata aceasta, Stefan ii face o vizita Elenei. In momentul in care se sarutau fierbinte in pantul ei, observa in oglinda ca i se schimba ochii si se retrage. Ajung la concluzia ca trebuie sa o ia mai usor. 
Maine noapte este Petrecerea Fondatorilo, iar Stefan se scoate repede dupa ce a pus intrebarea ”Inca mai tin chestia aia?”. El o va insoti pe Elena.
Caroline nu vrea sa il ia pe Damon la petrecere pentru ca mama ei va fi acolo. Cu ajutorul constrangerii el este invitat. Fiind sub controlul mintii, Damon ii poate spune orice. Inelul il protejeaza de lumina soarelui. Caroline se uita trista la muscaturile de pe spate si il intreaba daca se va transforma si ea intr-un vampir. Se pare ca pentru a deveni unul trebuie sa te hranesti cu sange de vampir, apoi sa mori si apoi sa te hranesti cu sange uman. Ii zice ca o va omori cu zambetul pe buze, dar numai dupa ce va face ceva pentru el.
Charles Lockwood, tatal lui Tyler, este primarul orasului. Toti trei iau masa la Grill si Tyler o ignora complet pe Vicki. 
Caroline ii spune ceva lui Bonnie ce nu trebuie sa afle Elena.
Vicki se arata complet suparata pentru comportamentul lui Tyler, dar acesta o invita la petrecere pana la urma. Jeremy o intreaba daca realizeaza ca practic a rugat pentru invitatie.
In anii 1970, Stefan s-a inscris in liga. Aceasta informatie este data de Damon lui Zach, nepotul lor, din unul dintre jurnalale lui Stefan. Acesta ii pune prea multe intrebari, iar Damon il strange tare de gat pana cand intervine Stefan. Cei doi raman singuri si sunt de acord ca fratele cel rau trebuie oprit. Verbina l-ar slabi daca ar ingera-o. Verbina nu a mai crecut in Mystyc Falls din 1865. In subsolul casei este o celula plina de verbina. Zach a avut incredere in Stefan.
Tyler vine acasa la Elena pentru a lua cutia cu obiecte vechi si il intreaba pe Jeremy daca ar insemna ceva daca ii zice ca o place cu adevarat pe Vicki. Nu este crezut, desigur.
Bonnie este in vizita Elena ca sa se pregateasca pentru petrecere, dar ea isi da seama ca i se ascunde ceva. Ii spune pana la urma. Se pare ca Katherine l-a ales pe Damon si Stefan a luat-o razna, facand lucruri oribile precum faptul ca a manipulat-o pe Katherine pana aceasta s-a intors impotriva lui Damon. 
Doamna Lockwood suna si se pare ca un ceas lipseste din cutie. Jeremy l-a luat pentru ca trebuia sa fie al lui. Se da din generatie in generatie primului fiu nascut.
Stefan bea alcool doar pentru a bea si Damon cu verbina. Nu functioneaza pentru ca acesta isi da seama. L-a suparat inainte de petrecere si cine stie ce se poate intampla...
La resedinta Lockwood, tot orasul este prezent si fiecare persoana si-a ales cea mai frumoasa tinuta. Este o atmosfera foarte frumoasa. Tyler alaturi de parintii lui ii intampina pe musafiri. Vicki isi face aparitia si Tyler o saluta si o ia in spatele casei, sub pretextul ca este coada prea mare la intrarea din fata casei si ca petrecerea este in partea cealalta. Mama lui vede intreaga scena.
Zach ii da lui Stefan o sticluta cu o concentratie dubla de verbina fata de cea pe care o pusese in schotch. Stefan este imbracat la costum si arata formidabil.
Inainte de a pleca, Elena ii lasa ceasul lui Jeremy pe birou fara a vorbi intre ei.
La petrecere isi fac aparitia si Caroline cu Damon. Ea il prezinta pe el drept iubitul sau. Mama ei este seriful orasului.  O minte si ea o intreaba daca nu este prea mare pentru ea, iar Caroline spune ca nu ar fi fost de acord nici daca aveau aceasi varsta. Se pare ca relatia dintre ele nu este una tocmai apropiata.
Apare si Elena Gilbert la bratul lui Stefan Salvatore si el parca ramane blocat in pragul usii. 
Tatal lui Caroline are un iubit pe nume Stephen.
Damon ii priveste pe fratele sau si pe iubita lui cu indignare si in acelasi timp cu tristete.
Matusa Jenna bea de stres pentru ca se aseapta sa dea de Logan la un moment dat, ceea ce s-a si intamplat. Ea este rece si distanta.
In timp ce Elena si Stefan privesc obiecte care le-au apartinut familiilor originare dau si de un registru inaugural al primei Petreceri a Fondatorilor. Se afla multe nume familiare: ” Seriful William Forbes, primarul Benjamin Lockwood, Damon Salvatore, Stefan Salvatore etc.”. Elena ramane inmarmurita. Apare Damon pentru a explica totul: ei sunt stramosii lor care au avut un final tragic. Stefan vrea sa il opreasca zicand sa nu le plictiseasca pe fete cu povesti despre trecut. Elena zice ca vrea sa afle mai multe despre familia lor. Caroline este plictisita si vrea sa danseze, asa ca o intreaba pe Elena daca il poate lua pe Stefan. El refuza, dar Damon zice ca este priceput la toate dansurile. Stefan refuzase pentru ca nu voia sa ii lase singuri pe cei doi. Damon isi cere scuze pentru ca a vrut sa o sarute cu o seara in urma. Ii mai spune si ca terapeutul sau i-a spus ca este normal sa aiba un comportament ciudat pentru ca in subconstientul lui vrea sa il pedepseasca pe Stefan pentru ce a facut. Stefan crede ca Damon a pus-o sa danseze cu el.
In cadrul bataliei de la Willow Creek, soldatii Confederatiei au deschis focul asupra unui biserici in care erau civili despre care se spune ca erau simpatizatii Uniunii, dupa spusele lui Damon. Originarii Stefan si Damon aveau o persoana foarte draga in acea biserica unde oamenii au fost arsi de vii si cand s-au dus sa o salveze au fost impuscati. Cand Elena il intreaba pe cine au vrut sa salveze, Damon raspunde: ”O femeie, presupun. Nu se reduce totul intotdeauna la dragostea pentru o femeie?”. Ea ii zice ca nu vrea sa fie implicata in raca dintre ei si ca spera sa isi rezolve problemele. 
Langa o fantana divina, Tyler si cu Vicki stau pe o banca. Ea vrea sa danseze, sa ii prezinte gradina si orice altceva ce ar vrea alta fata. Ironica zice ca poate ar trebui sa se dezbrace si sa ii danseze in poala pastorului Bill. Si-a dat seama ca Tyler se ascunde cu ea si ca se fereste mai ales de parintii lui care, probabil, vor spune ca ce cauta el cu fata de la periferie. El neaga si totusi refuza cand ea se ridica. Cu lacrimi in ochi il intreaba de ce nu merg in dormitorul lui de vreme ce nu ii vede nimeni. Apare si mama lui care pare politicoasa si isi cere scuze pentru badarania lui Tyler pe care a mastenit-o de la tatal lui. Vicki pleaca luandu-si la revedere. Dupa retragerea ei, mama lui spune: ”Asta se intampla cand aduci gunoaie la petrecere.” 
Bonnie, fara sa vrea, reuseste sa aprinda o lumanare numai privind-o. Se sperie si sufla in ea.
In foisor, pe ringul de dans, cei doi frati si fetele se reintalnesc. Privindu-i cum danseaza pe cei doi indragostiti, Caroline remarca faptul ca cei doi arata perfect impreuna si Damon ii inchide gura. 
Logan ii spune Jennei ca spera sa mai fie ceva cu ea, iar Jenna spune trista ”O chema Monica, nu?” si pleaca. 
In timp ce danseaza, Elena il roaga sa ii povesteasca despre Katherine pentru ca ea l-a impovarat cu toate dramele ei si ar trebui sa o faca si el. Ii zice ca nu stie multe despre el si ca i-ar placea sa se deschida in fata ei. El o intreaba daca Damon i-a bagat toate astea in cap. Emotionata, ii zice ca este vorba numai despre ea incercand sa il cunoasca. Ii place ca este tipul misterios, dar o data cu misterul apar si secretele si toata povestea asta cu Katherine. Daca nu ii zice nimic despre el, atunci va ramane sa asculte ce ii zic altii. Stefan ii spune ca incearca sa o intoarca impotriva lui. Elena zice ”ei bine, se pare ca functioneaza” si pleaca.
Elena si cu Bonnie vorbesc intr-un salon, cand doamna Lockwood isi face aparitia si intreaba din nou despre ceas. 
Dintr-unul din dormitoare, Damon ia o piatra galbuie care este un cristal foarte important si Caroline il cearta si il intreaba de unde a stiut unde este. Damon ii spune fara ocolisuri ca el a pus-o acolo cu mult timp in urma si datorita ei si l-a recapatat. 
Logan, dupa o serie de incercari, reuseste sa obtina o cina cu Jenna.
Doamna Lockwood il cearta pe un chelner ca nu sunt lumanarile aprinse intr-o sala. Bonnie o aude pe ”scorpie”, dupa cum a zis ea, si incearca sa le aprinda fara rezultat, dar in momentul in care se intoarce, toata sala este plina de lumina. 
La toaleta, Elena si Caroline se aranjeaza, moment in care Elena ii vede toate ranile de pe gat si de pe spate. Caroline tipa la ea si pleaca. Elena se duce tinta la Damon, il impinge si ii zice sa stea departe de ea ca de altfel se duce la mama ei, la serif. Apoi, il gaseste pe Stefan langa marea fantana si isi cere scuze. Ii da dreptate ca este ceva in neregula cu Damon si ii zice despre intamplarea de la baie cu Caroline si pe langa rani, ea este foarte confuza. Stefan nu pare suprins ceea ce o innebuneste pe Elena. Ii zice ca sunt lucruri pe care nu poata sa i le zica si probabil nu va putea niciodata si ca se va ocupa el de asta. Ii cere sa aiba incredere in el, iar ea ii zice ca increderea se castiga. Dupa ce il vede in indepartare pe Damon tragand-o pe Caroline, Stefan isi cere scuze, lasand-o pe Elena singura. 
Vicki vine la casa Gilbert si il saruta pe Jeremy care i-a deschis usa. Dar inainte de asta, Jeremy ii spune ca arata minunat.
Damon ii zice lui Caroline ca o iarta, doar ca s-a cam saturat de ea. O musca pana cand ea lesina si apoi se prabuseste si el. Stefan a pus substanta de la Zach in sampania lui Caroline. Ea se trezeste dupa un timp singura intinsa pe iarba, numai cu geanta langa care este si piatra pretioasa furata de Damon mai devreme. Elena o gaseste tremurand.
Stefan si Zach il arunca in celula cu verbina pe Damon. Stefan scrie ca ziarele au avut dreptate: ”Bestia mortala a fost prinsa. Totul este bine in Mystic Falls”.
Membruii Consiulului au ramas peste program si se pare ca au o sedinda. Domnul Lockwood intra in incapere si seriful Forbes intreaba de ceasul Gilbert. Doamna Lockwood spune ca Elena sustine ca e impachetat pe undeva cu lucrurile parintilor ei. Logan Fell spune ca il poate aduce el. Cert este ca ei au nevoie de el. Seriful spuna ca este ciudat ca 5 trupuri  au fost gasite secatuite de sange. Logan spune ”S-au intors.” 




duminică, 20 martie 2016

Sezonul 1 Episodul 3- FRIDAY NIGHT BITES




Caroline se trezeste speriata si cu gatul sangerand. Vrea sa iasa din camera sa fara a-l trezi pe Damon. Cand e pe cale sa deschida usa, priveste inapoi si el nu se mai afla in pat. Apare, ca prin minune, in fata ei si cu zambetul sau coplesitor rosteste un ”buna dimineata„ foarte sexy. Ea il ataca cu mai multe obiecte printre care si perna pe care a dormit. Damo n o miroase si se transforma in vampir, urmand sa se hraneasca din ea iarasi.
Bonnie o duce din nou pe Elena la liceu si pare ca si-a schimbat parerea total in ceea ce-l priveste pe Stefan. Pana acum o indemna pe Elena sa continue, iar acum ii zice sa o ia mai usor. La insistentele Elenei, aceasta ii poveste despre incidentul de seara trecuta si ii zice ca doar se ingrijoreaza, atata tot.
In spatele liceului, Vicki vrea sa se apropie de Jeremy, dar fara prea mare succes pentru ca in momentul in care a fost intrebata ” de ce te-ai culcat cu mine? doar din cauza drogurilor?” ea nu are nimic de zis.
Apare si Stefan. Le saluta zambitor pe ambele, dar Bonnie se retrage repede.
In timp ce joaca beseball, Tyler incearca sa il sicaneze pe Matt vorbindu-i despre Elena si despre noul ei iubit.
Elena il invita la cina pe Stefan, avand in minte sa il faca sa se inteleaga bine cu Bonnie.Tyler arunca mingea spre Stefan, vrand sa il loveasca, dar cand mingea ajunge la cativa centrimetri de el, se intoarce si o prinde mustacind. O arunca cu forta inapoi, Tyler aproape cazand cand a prins-o. Elena ii propune sa se bage in echipa de fotbal a scolii, dar el nu vrea pentru ca, desi ii place acest sport, nu crede ca ceilalti din echipa il plac pe el.
Bonnie tot noteaza obsesiv pe un caiet cifrele ”81422”.
Stefan ii raspunde profesorului Tanner la o serie de intrebari si ajung in momentul in care se contrazic. Profesorul verifica in manual pana la urma si se dovedeste ca Stefan avea dreptate.
Stefan sta singur in departe si ii priveste pe baieti jucand fotbal antrenati de profesorul Tanner. Isi misca putin inelul de pe deget si se uita melancolic in gol. In partea cealalta, fetele se antreneaza.
Pana la urma, aceste se duce sa se intereseze de inscrieri si profesul il accepta doar pentru a vedea cum pierde.
Bonnie tot intreaba de Caroline, dar aceasta apare pana la urma adusa de Damon in masina lui retro si ea este foarte fericita ca il saruta pe baiatul superb in fata celorlalte fete. Damon o priveste smechereste pe Elena.
Caroline se pare ca este antrenoarea echipei de majorete si o pune pe Elena pe bara pentru ca din cate se vede  nu se poate concentra. Ea se retrage si se duce sa il priveasca pe Stefan. El deja este mica vedeta a echipei si Tyler incearca sa il saboteze si spre mirarea tuturor, Matt il ajuta sa se ridice. Stefan are doua degete rupte si si le pune instantaneu la loc.
Acasa, el il gaseste pe Damon citindu-i unul dintre jurnale, probabil ca pe cel prezent. Stefan se lasa pacalit pentru cateva secunde de Damon care ii zice ca ar trebui sa se inteleaga bine si sa duca o viata normala, dar il cele din urma, el ii rade batjocoritor in fata. Se retrage petru ca are intalnire cu Caroline, dar nu inainte de  a-l sicana putin in legatura cu Elena.
Seara, fetele se pregatesc pentru cina cu Stefan. Bonnie ii zice despre obsesia cu numerele si se intampla ceva destul de ciudat- Elena cauta niste lunguri si Bonnie stie exact in ce sertar sa le caute. Nu pare ciudat pentru ca ea a fost la Elena acasa de 1000 de ori. Cand ramane singura, face un exercitiu- se uita la un sertar fara a-l deschide si ghiceste ce se afla in el.
Cina este destul de tacuta, pana cand vorbesc despre vrajitori despre care Stefan stie multe lucruri. Suna sonerie ceea ce este destul de ciudatel. In fata usii sunt Caroline si Damon care au venit cu desert. Stefan ii zice Elenei ca nu il poate invita inauntru, dar acesta intra si piciorul sau calca pragul fara nici cea mai mica problema.
Discutia dintre ei devine foarte ciudata, mai ales cand Caroline vorbeste despre moartea parintilor Elenei si Damon despre suferinta lui si a lui Stefan in legatura cu fata aceea, Katherine.
La Mystic Grill, Jeremy il provoaca din nou pe Tyler, dar Matt ii desparte si o cearta pe Vicki.
Elena discuta cu Damon in timp ce spala vasele si afla ca Katherine a murit intr-un incendiu. Cand intreaba daca s-a intamplat recent, Damon ii zica ca pare ca s-a intamplat ieri. Ii zice ca era frumoasa si ca semana cu ea, era egoista, nu prea draguta uneori si foarte seducatoare. Cand il intreaba care dintre ei a fost primul cu ea, Damon ii zice sa il intrebe pe Stefan pentru ca,cu siguranta raspunsurile lor vor fi diferite. Ii mai spune sa nu mai fie majoreta daca nu o mai face cu placerea cu care o facea altadata si ea ii zice ”Imi pare rau. Pentru Katherine. Si tu ai pierdut-o”. Urmeaza un moment de tacere in care cei doi se privesc atent. Stefan isi da seama de ce Caroline nu isi poate da esarfa jos. Damon prinde discutia si o constrange sa plece la fete in bucatarie. Se pare ca cei doi frati au perceptii total diferite asupra oamenilor. Damon ii considera niste simple marionete din care poti face orice si il ameninta pe Stefan ca deja a fost invitat si se va intoarce in fiecare seara si va face tot ce ii trece prin cap cu Elena.
Elena, noaptea, are un vis foarte ciudat. Ea cu Stefan erau pe cale de a face dragoste, dar dintr-o data nu il mai vede pe el, ci pe fratele sau. Aceasta se trezeste tipand. La geam sta corbul.
Urmatoarea zi, Stefan isi asterne gandurile pe hartie. Spera ca mai este o urma de umanitate in fratele sau, dar cu toate aceastea, va face orice ii sta putinta sa o protejeze pe iubita lui. Dupa ce gandeste asta, se duce si priveste intr-o cutiuta.
Se pare ca Elena a renuntat la echipa de majorete. Stefan ii daruieste un colier minunat care pe langa ca arata splendid, miroase la fel. Ii zice ca il are de mult timp si ca nu a simtit sa il dea altei persoane pana acum si  i l-a dat pentru a-i purta noroc.
Este seara in care echipa de fotbal a liceului are meci. Tanner il lauda in public pe Stefan, iar Tyler devine foarte nervos.
Jeremy este beat si ii trage un pumn lui Tyler. Stefan aude si se duce sa ii sara in ajutor. Tyler observa puterea pe care o are. Jeremy a vrut sa il taie pe Tyler, dar Stefan a bagat mana si s-a taiat. Elena se aproprie pentru ca este speriata si observa ca Stefan nu are niciun semn in palma dupa ce a vazut ca sangereaza.  Reuseste sa o minta zicandu-i ca a ratat si ca nu era sangele lui. Elena i-ar mai fi pus intrebari, dar a fugit sa se pregateasca pentru meci. Ea se duce la Bonnie si o roaga sa ii mai explice o data ce a simtit cand l-a atins pe Stefan. Aceasta ii zice ”N-a fost clara ca o imagine. Cand l-am atins pe Stefan, am simtit ceva. Si a vibrat in mine, era rece si era Moartea. Era precum imi imaginam eu ca este Moartea”.
In parcare, Elena si Damon au o mica discutie despre Caroline si incearca sa o constranga sa il sarute, dar ea il plesneste si ii spune ferm ca ea nu este Katherine.
Matt isi cere scuze ca a fost un nesimtit si ii ureaza bafta lui Stefan. Damon ii strica fericirea si isi da seama ca in medalion a pus niste verbina. Ii zice ca isi facea griji ca va deveni mosntrul care pretinde ca este. Ii mai spuna ca a avut 145 de ani la dispozitie sa il omoare si nu a facut-o, ca Katherine este moarta si vrea sa il ucida pentru ca inca o mai iubeste. De aceea nu o va omori pe Elena. ”Iar asta, draga frate, este latura ta umana”. Apare antrenorul care il cauta pe Stefan si Damon il omoara pentru a dovedi ca nu are nicio  latura umana. ”Orice, oriunde, oricand”, spune acesta.
Matt il dojeneste pe Tyler in vestiar si dupa aceea ii gaseste trupul neinsufletit al lui Tanner.
Bonnie cu ochii in lacrimi priveste cum il ia pe antrenor si oberva ceva. Trupul i-a fost gasit la blocul 8, langa o masina cu numarul 14, pe locul de parcare 22”. Ea ramane fara respiratie.
Vicki il gaseste pe Jeremy stand singur si ”lingandu-si ranile” si ii spune ca nu a fost pentru droguri.
Stefan si Elena se imbratiseaza si el incearca sa linisteasca si sa nu se mai gandeasca la atac.
Acasa, el scrie indurerat in jurnal ca s-a inselat cand a crezut ca Damon mai poate fi salvat.  Scrie ca este un monstru care trebuie oprit, iar in paralel putem vedea cum Damon ii mangaie chipul in timp ce aceasta doarme. Cand ea se trezeste nu este nimeni in camera sa.

luni, 14 martie 2016

Sezonul 1 Episodul 2- The Night of the Comet




Doi tineri stau si isi petrec noaptea cu cortul in padure, asteptand sa vina urmatoare noapte si sa vada cometa. Ceata se poate vedea densa in jurul cortului. Cei doi mor sfasiati de bestia din noapte.
Elena se trezeste mult mai optimista, iar Stefan spune ca pentru prima data, de foarte mult timp, se simte intr-adevar treaz. Si asta datorita faptul ca cei doi asteapta sa se vada din nou. Matusa Jenna este o femeie foarte amabila si in dimineata aceasta ea este emotionata pentru sedinta cu parintii a lui Jeremy. El a mintit ca se duce la un atelier, dar de fapt s-a dus sa o viziteze pe Vicki la spital.
La ora de istorie, cei doi nu se pot opri din a se privi. Aflam ca aceasta cometa trece deasupra orasului o data la 145 de ani. Stefan ii daruieste Elenei ”Wuthering Heights” scrisa de Emily Bronte. Din nou, Stefan se pare cca stie foarte multa istorie.
Bonnie ii povesteste despre povestea cum ca ar fi vrajitoare lui Caroline care se tot gandeste la Damon.
Jeremy cu Tyler au o mica disputa care o are im prim-plan pe Vicki. Tyler statea si flirtra cu alte fete, iar Jeremy doar il ameninta sa nu isi mai bata joc de ea.
Elena si Matt au un scurt moment in care vorbesc despre sora lui si despre mama lui care este plecata in Virginia Beach cu noul ei iubit. Stefan aude de la distanta ce vorbesc cei doi despre un cuplu disparut si se panicheaza cand aude ca Vicki a spus ceva despre un vampir, dar nimeni nu o crede. Matt ii va face o vizita din nou dupa cursuri. El este gelos, iar Elena foarte sincera ii spune ca nu vrea sa il raneasca. Dupa un minut, vede ca Stefan a disparut.
Jenna Summers se ingrojoreaza cand vede situatia precara a lui Jeremy de la ore si aflam ca accindentul parintilor lui a avut loc la Wickery Bridge. Domnul Tanner nu este deloc intelegator pentru acesta se drogheaza. Jenna intra in pamant cand afla ce face nepotul sau. Ba chiar acesta o dojeneste ca nu stie sa isi faca treaba de tutore.
Cand Matt ajunge la spital, Vicki arata foarte rau si face crize, iar cand acesta fuge dupa asistenta, Stefan o constrange sa spuna ca a fost atacata de un animal. Vicki este linistita acum. Matt doar ii vede umbrasi il urmareste, dar nu il poate prinde din urma. Stefan vede multe perfuzii cu sange si ochii i se transforma din nou. In cele din urma, sare pe un geam.
Fetele se afla pe terasa la Grill si Bonnie se spune ce a aflat de la Grams, bunica sa- cometa aduce numai dezastre. Cand a trecut ultima data desupra Mystic Falls-ului a avut loc varsare de sange care o creat un strat de activitate paranormala. Caroline nu o ia in serios si bate apropouri cum ca bunica sa ar bea prea mult. Pe langa asta, nu o crede pe Elena ca doar a stat si a vorbit cu Stefan. Ea pleaca si isi propune sa urmeze ce si-a propus sa faca de la inceputul zilei.
Acasa, Jenna incearca sa il faca Pe Jer sa se deschida si il minte ca si ea fuma iarba in liceu. Acesta se prinde oricum si pleaca nervos.
La spital, Matt incearca sa afle mai multe de la Vicki, dar ea spune ca a fost atacata de un animal si el nu este suspicios in privinta spuselor ei. Apare si Jeremy, iar Matt se duce dupa cafea ca sa ii lase sa discute. Vicki ii spune ca si fratele ei e suspicios si ca Tyler pare interesat de ea in cele din urma. Jer este ironic si striga dupa ”Domnul Ingrijorat” care nu s-a sinchisit sa o viziteze la spital. Ea va fi externata dupa o zi. Afla ca Jeremy a fost cel care a scos-o din padure.
Elena a ajuns acasa la Stefan.  E o casa uimitoare, imensa de-a dreptul si in sanul naturii. Bate la usa si vede ca este descuiata. Paseste in casa impunatoare, ii vede geanta si intra in incaperea semineului- sufrageria. Il striga, dar nu e urma de picior de om. Aude scartaitul usii, dar nu este nimeni prin preajma. Din senin intra un corb pe usa si in spatele ei apare Damon de nicaieri. Este uimita de faptul ca nu stia ca are un frate, iar Damin se arata foarte amabil si primitor. Ii zice ca Stefan i se pare ingragostit si era si timpul. Ii zice ca ultima l-a distrus si nu se astepta sa isi mai revina. O chema Katherine. Apare si Stefan si se observa cat de tensionata este relatia dintre cei doi. Elena simte asta si se retragere, iar Damon isi saruta mana la plecare. Stefan aproape ca o ignora, fixandu-l cu privirea pe fratele sau. Damon isi da seama ca arata ca naiba pentru ca a fost la spital si il intreaba daca i-a reusit constrangerea. Daca nu se hraneste cum trebuie, nu isi poate folosi aceste abilitati cum trebuie. Il intreaba de cand era Elena in casa si Damon il intreaba daca se teme ca trecutul se va repeta. Incearca sa ii induca in minte ideea ca va veni ziua in care va vrea sa se hraneasca din ea. Orice joc joaca Damon, va afla cu siguranta.
Elena discuta cu Jenna despre ce a aflat azi, iar aceasta incearca sa o inveseleasca, spunandu-i sa fie bucuroasa ca nu a dat de un baiat dependent de mamica, de unul care inseala, sau de unul care consuma anfetamine. Jeremy vine ravasit acasa si se duce direct in camera sa.
Vicki are cosmaruri cu Damon.
A venit si Ziua Cometei, iar intreg orasul se pregateste de festivitate.
Elena si Bonnie impart fluturase si ea o sfatuieste pe Elena sa mai incerce cu Stefan.
Caroline il vede pe Damon si se duce hotarata spre el, dar cand ajunge acesta este de negasit.
Zach, nepotul lui Stefan, este la randul sau ingrijorat de actiunile lui Damon. In cele din urma, i-a dat crezare lui Stef, dar il intreaba daca a merit sa se intoarca pentru ”fata asta”.
La Grill, Jer ii da niste pastile lui Vicki si ea pare dispusa sa vada cometa cu el. Apare si Tyler, dar Vicki pleaca pentru ca a realizat ca lui nu ii pasa de ea.
In parc, toata lumea are lumarele si asteapta marele eveniment. Matt le da lumina fetelor. Fara sa priveasca in sus, Elena da lumina mai departe, dar cui? Lui Stefan! El ii spune o povestioara draguta ”Cometa aceea a calatorit de-a lungul spatiului mii de ani. De una singura.” Elena ii zice si varianta lui Bonnie cum ca ar fi aducatoare de rau. Stefan totusi continua: ”Cred ca este o mingie de zapada si gheata, prinsa pe o carare din care nu poate scapa. Si o data la 145 de ani, se intoarce acasa”. Isi cere iertare pentru ziua anterioara. Ea este suparata de chestiile pe care nu i le-a spus, in special de Katherine. Ii spune ca il intelege, ca stie cum e sa ai un frate si un fost complicat, asa ca... stinge lumanarea si pleaca.
Vicki il recunoaste pe Damon. El o urmareste la toaleta si o musca din nou. Toti, Caroline, Elena, Matt, Tyler afla ca Jer s-a culcat cu Vicki si ca i-a oferit pastile. Toti se monteaza sa o caute. Matt il intreaba pe Stefan daca o vazut-o si ii spune ca l-a vazut la spital cu o zi in urma. Stefan aude tipete de la distanta si practic il lasa pe Matt vorbind singur, dar se scuza totosi. Damon o are pe Vicki pe o cladire si Stefan o urca intr-o secunda, iar Damon cu ironia lui zice ”Nu-i rau. Ai mancat iepurasi?”. Incearca sa il faca sa consume sange uman pentru ca este slabit si nu ii iese niciun ”truc vampiresc”. O mangaie pe Vicki pe par si ii sopseste la ureche ceva. A constrans-o. Dar tot nu vrea sa ii zica lui Stefan de ce mai vrea sa ramana in oras.
 Matt ii multumeste lui Stefan pentru faptul ca a gasit-o pe sora lui.
Stefan le intreaba pe fete daca au vazut-o pe Elena, iar Bonnie ii da un biletel cu numarul si adresa ei de e-mail, iar cand ii atinge mana are o reactie foarte ciudata, aproape ca nu mai putea respira. Il intreaba ce a patit, apoi isi cere scuze.
Jenna ii cotrobaie prin camera lui Jer si gaseste un bong si o pipa. Aproape ca incepe sa planga pentru ca spune ca ea nu este ca sora ei, mama copiilor, si se simte depasita de situatie. Elena o linisteste si ii zice ca este si ea speriata. Pleaca spunand ca are ceva de facut.
La Grill, Jer ii vede pe Vicki si pe Tyler sarutandu-se. In parcarea restaurantului, Caroline este urmarita de Damon.
Elena ajunge la Stefan si el o invita, dar ea zice ”De fapt, cometa este in partea cealalta.” A zis ca avea de gand sa ajunga acasa si sa scrie in jurnal lucruri pe care de fapt vrea sa i le zica lui. Ar fi scris ”Draga jurnalule, astazi mi-am dat seama ca este in regula sa renunti. Nu-ti asuma riscuri. Ramai cum esti. Fara drama, acum nu este timpul. Dar motivele mele nu sunt motive, sunt scuze. Tot ceea ce fac este sa ma ascund de adevar si adevarul este ca... sunt speriata, Stefan. Sunt speriata ca daca ma las sa fiu fericita macar o clipa... totul se va prabusi peste mine si nu stiu daca pot supravietui dupa.” El ar fi scris ” Am intalnit o fata. Am vorbit. A fost epic. Dar apoi soarele rasare si apare realitatea. Ei bine, asta este realitatea. Chiar aici.” (faza cu epicul si cu realitatea le-a spus ea in parc inainte de-a se desparti). Si asa are loc pe terasa sub clar de stele primul sarut dintre cei doi!!!
Damon este acasa la Caroline si fac dragoste, dar acesta o musca si ea tipa isteric.

Sezonul 1 Episodul 1- Pilot



”De peste un secol traiesc in secret, tainuit de umbrele noptii, singur pe lume. Pana acum. Sunt un vampir, iar aceasta este povestea mea.”
Un cluplu de tineri merge cu masina pe un drum laturalnic si cetos catre Mystic Falls. De nicaieri apare in fata masinii o silueta de om si acestia dau cu masina peste el. Tanara, tremurand si plangand de panica afirma ca tocmai au omorat pe cineva si baiatul iese din masina pentru a verifica starea victimei, sunandu-i fetei sa sune la urgente. Pe degetul victimei se observa un inel foarte mare si unic. Fiind intuneric si ceata densa, nu se obversa chipul victimei, dar este clar ca se ridica intr-o fractiune de secunda si il ataca pe tanar. I se vad coltii lungi si albi. Tanara femeie striga dupa prietenul ei, dar nici urma de el. Din senin aterizeaza pe bordul masinii, parca picat din cer. Desigur ca si ea este atacata, fiind luata in aer de creatura misterioasa.
Un barbat vorbeste in sinea sa ”n-ar fi trebuit sa ma intorc acasa. Stiu ce riscuri implica, dar nu am avut de ales. Trebuie sa o cunosc...”. Apoi acesta sare de o casa si aterizeaza in doua picioare.
O fata este surprinsa in camera sa scriind in jurnal:” draga jurnalule, trebuie sa fie. Voi zambi si  voi fi convingatoare. Zambetul meu va sugere:”sunt bine. Mersi”. Da, ma simt mult mai bine. nu voi mai fi fetita trista care si-a pierdut parintii. O voi lua de la capat,ma voi reimprospata. Numai asa voi trece peste asta.” In bucatarie sunt matusa si fratelei ei. Este prima zi de scoala. Dansa le da bani pentru pachet si pleaca in fuga la o intalnire. Fata isi intreaba fratele daca este in regula, dar acesta ii intoarce spatele indiferent. In spatele ei este un TV la care se poate vedea stirea cu disparitia cuplului de la inceput. Fata este luata cu masina de catre o colega care ii poveste in drum spre scoala ca bunica ei ii zice ca este medium si ca stramosii ei sunt din Salem. Trec cu automobilul pe langa un cimitir. Aflam ca pe fata care scria in jurnal o cheama Elena si pe prietena ei Bonnie. Elena ii cere sa ii prezica ceva,dar fix cand Bonnie incepea sa ii spuna o idee, din senin, de parbrizul masinii lor se izbeste ceva. Fetele trec mai departe, iar pe un indicator cu ”Laurel Avenue” sta un corb.
In curtea liceului Mystic Falls apare baiatul care a sarit de pe casa. La vestiarul Elenei vine o Fata blonda pe nume Caroline care o intreaba daca este in regula. Prin preajma este si un tanar care se uita la Elena foarte trist si care nu-i baga in seama. Tot in curtea liceului se afla si fratele Elenei care ii da o pastila lui Vicki. Prietenul ei, pe nume Tyler, pare sa aiba o problema cu el si il face ”drogat”. Cei doi se saruta in fata lui, iar el este vizibil deranjat. Bonnie si cu Elena il vad pe baiatul cel nou in biroul directorului si il plac. Secretara ii zice ca nu are datele complete, acesta isi da ochelarii jos si o fixeaza cu privirea. Dansa, instant, se razgandeste. Elena fuge in toaleta baietilor dupa Jeremy, fratele ei, si il prinde drogat punandu-si picaturi in ochi. Ii zice ca va fi mereu prin preajma ca sa ii strice distractia si va fi intotdeauna langa el. Cand iese din baie, se izbeste de baiatul cel nou. La ora de istorie privirile celor doi se intalnesc in nenumarate randuri.
Dupa terminarea cursurilor, Elena merge in cimitir pentru a scrie in jurnalul sau. Corbul o urmareste si aici si se aseaza pe mormantul parintilor ei. Se face ceata in jurul ei. Ea se sperie si mareste pasul. Langa o statuie din piatra, se vede silueta unui barbat. Cade in fuga ei si da peste baiatul cel nou. Il cheama Stefan. Ea ii observa inelul si ii place, iar el spune ca este mostenire de familie.  Stefan a simtit mirosul sangelui, iar cand Elena si-a ridicat pantalonul pentru a descoperi rana, Stefan se intoarce si pentru prima oara i se vad ochii monstruosi. Apoi, dispare. EL, seara, scrie in jurnalul sau ca nu ii poate rezista. Vicki este chelnerita la Mystil Grill si este sora lui Matt, baiatului trist. Tyler nu recunoaste ca este impreuna cu sora lui. Vicki si Jeremy au o mica cearta din care ne dam seama clar ca cel mic este indragostit lulea de ea si ca ea este rusinata ca s-a culcat cu un tip mai mic. Caroline s.a documentat despre Stefan Salvatore: este dintr,o familie de militari, nu a amai fost in Mystic Falls de cand era mic, este gemeni, locuieste la o pensiune cu unchiul sau si iubeste culoarea albastru. Elena se pregateste sa iasa in oras, dar in fata usii este Stefan care i-a adus jurnalul inapoi ratacit prin cimitir. Ii spune ca nu l-a citit ptc nici lui nu i-ar placea ca cineva sa il citeasca pe al lui. Elena este complet surprinsa de acest fapt si ii place. Il invita sa vina cu ea in oras. Matt vorbeste la bar cu Bonnie Bennet despre Elena si aflam ca sunt doar 4 luni de cand parintii ei au murit. Bonnie incearca sa il consoleze pe Matt Donovan sfatuindu-i sa ii mai dea timp, iar fix in moementul respectiv Elena intra in bar cu Stefan. Peste o zi va avea loc o petrecere de reincepere a scolii.
 Seara la pensiune, unchiul vine cu un articol din ziar si il dojeneste pe Stefan. In articolul respectiv sunt cei doi tineri de la inceput. Ciudat este faptul ca unchiul i se adreseaza cu ”Unchiului Stefan”. Nu il crede si spune ca nu intelege de ce s-a intors si ca el nu are ce cauta aici, la pensiune. Intr-un sertar sunt carti cu ani diferiti pe ele, probabil jurnale. Deschide unul dintre ele in care se afla o imagine halucinanta: o fata identica cu Elena. Sub ea scrie ”Katherine 1864”
La ora de istorie se vorbeste despre lupta de la Willow Creek. Stefan stie sa raspunda la intrebarile profesorului si ii aduce detalii in ol. Au fost 346 de victime fara localnici, 27 lplus despre care acesta nu stia numar. Alfam ca il chceama Salvatore, iar prof Tanner il intreaba dacre are legatura cu imigrantii din Mystic.
Letrecerea liceului apare si Stefan, care se pare ca poate auzi de la mare distanta. Bonnie o atinge pe Elena si vede un corb.  Swfan si Elena incep sa se cunoasca mai bine. Elena admite ca cu Matt nu a fost ceva pasional. In momentul acela, lui Stefan din nou i se schimba ochii. In padure, Vicki beta si drogata este ataca de aceasi creatura, se pare. Stefan ii spune lui Caroline ca nu poate fi nimic intre cei doi. Jeremy si Elena o gasesc pe Vicki inconstieta pe jos ci cu gatul plin de sange.
La pensiune, in camera lui Stefan apare Damon, fratele lui mai mare. Este brunet si are niste ochi divini. Are un aer misterior si pur si simplu te blocheaza. El este fratele cel rau. Stefan ii spune sa stea departe de Elena, iar Damon o va lua ca pe o invitatie. Aflam ca Stefan se hraneste numai cu sange de animale. Acestia se bat si ne dam seama ca eu o putere supraomeneasca. La Mystic Grill, Damon incearca sa o atraga pe Caroline. Vicki se trezeste pe patul de spital si spune ”vampir”. Stefan vine acasa la Elena pt a se asigura ca este bine, iar ea il invina in casa.