luni, 21 martie 2016

Sezonul 1 Episodul 4- FAMILY TIES





Stefan are un cosmar in care Damon o devoreaza pe Elena si asta datorita faptului ca Damon i-a intrat in minte si i-a controlat visele. I-a fost foarte usor, doarece Stefan este foarte slabit din cauza lipsei de sange uman. Stefan ii infinge un cutit in burta pe care si-l scoate fara a clipi. Se pare ca Damon isi acopera urmele pentru ca vrea sa mai petreaca ceva timp in Mystil Falls. Apoi, Damon il injunghie pe Stefan care cade la pamant si ii e foarte greu sa inlature cutitul care i-a strapuns coastele. 
Un vanator a fost atacat in aceasta dimineata si animalul a fost prins. Intamplarile au coincis de minune.
Reporterul orasului, Logan Fell, este fostul iubit al Jennei si din cauza caruia aceasta a parisit orasul.
Elena cauta mosteniri de familie pentru ca doamna Lockwood i-a cerut sa ii aduca mai multe obiecte pentru patrimoniu. Jeremy face misto de ele si le propuna sa le puna pe ebay.
In dimineata aceasta, Stefan ii face o vizita Elenei. In momentul in care se sarutau fierbinte in pantul ei, observa in oglinda ca i se schimba ochii si se retrage. Ajung la concluzia ca trebuie sa o ia mai usor. 
Maine noapte este Petrecerea Fondatorilo, iar Stefan se scoate repede dupa ce a pus intrebarea ”Inca mai tin chestia aia?”. El o va insoti pe Elena.
Caroline nu vrea sa il ia pe Damon la petrecere pentru ca mama ei va fi acolo. Cu ajutorul constrangerii el este invitat. Fiind sub controlul mintii, Damon ii poate spune orice. Inelul il protejeaza de lumina soarelui. Caroline se uita trista la muscaturile de pe spate si il intreaba daca se va transforma si ea intr-un vampir. Se pare ca pentru a deveni unul trebuie sa te hranesti cu sange de vampir, apoi sa mori si apoi sa te hranesti cu sange uman. Ii zice ca o va omori cu zambetul pe buze, dar numai dupa ce va face ceva pentru el.
Charles Lockwood, tatal lui Tyler, este primarul orasului. Toti trei iau masa la Grill si Tyler o ignora complet pe Vicki. 
Caroline ii spune ceva lui Bonnie ce nu trebuie sa afle Elena.
Vicki se arata complet suparata pentru comportamentul lui Tyler, dar acesta o invita la petrecere pana la urma. Jeremy o intreaba daca realizeaza ca practic a rugat pentru invitatie.
In anii 1970, Stefan s-a inscris in liga. Aceasta informatie este data de Damon lui Zach, nepotul lor, din unul dintre jurnalale lui Stefan. Acesta ii pune prea multe intrebari, iar Damon il strange tare de gat pana cand intervine Stefan. Cei doi raman singuri si sunt de acord ca fratele cel rau trebuie oprit. Verbina l-ar slabi daca ar ingera-o. Verbina nu a mai crecut in Mystyc Falls din 1865. In subsolul casei este o celula plina de verbina. Zach a avut incredere in Stefan.
Tyler vine acasa la Elena pentru a lua cutia cu obiecte vechi si il intreaba pe Jeremy daca ar insemna ceva daca ii zice ca o place cu adevarat pe Vicki. Nu este crezut, desigur.
Bonnie este in vizita Elena ca sa se pregateasca pentru petrecere, dar ea isi da seama ca i se ascunde ceva. Ii spune pana la urma. Se pare ca Katherine l-a ales pe Damon si Stefan a luat-o razna, facand lucruri oribile precum faptul ca a manipulat-o pe Katherine pana aceasta s-a intors impotriva lui Damon. 
Doamna Lockwood suna si se pare ca un ceas lipseste din cutie. Jeremy l-a luat pentru ca trebuia sa fie al lui. Se da din generatie in generatie primului fiu nascut.
Stefan bea alcool doar pentru a bea si Damon cu verbina. Nu functioneaza pentru ca acesta isi da seama. L-a suparat inainte de petrecere si cine stie ce se poate intampla...
La resedinta Lockwood, tot orasul este prezent si fiecare persoana si-a ales cea mai frumoasa tinuta. Este o atmosfera foarte frumoasa. Tyler alaturi de parintii lui ii intampina pe musafiri. Vicki isi face aparitia si Tyler o saluta si o ia in spatele casei, sub pretextul ca este coada prea mare la intrarea din fata casei si ca petrecerea este in partea cealalta. Mama lui vede intreaga scena.
Zach ii da lui Stefan o sticluta cu o concentratie dubla de verbina fata de cea pe care o pusese in schotch. Stefan este imbracat la costum si arata formidabil.
Inainte de a pleca, Elena ii lasa ceasul lui Jeremy pe birou fara a vorbi intre ei.
La petrecere isi fac aparitia si Caroline cu Damon. Ea il prezinta pe el drept iubitul sau. Mama ei este seriful orasului.  O minte si ea o intreaba daca nu este prea mare pentru ea, iar Caroline spune ca nu ar fi fost de acord nici daca aveau aceasi varsta. Se pare ca relatia dintre ele nu este una tocmai apropiata.
Apare si Elena Gilbert la bratul lui Stefan Salvatore si el parca ramane blocat in pragul usii. 
Tatal lui Caroline are un iubit pe nume Stephen.
Damon ii priveste pe fratele sau si pe iubita lui cu indignare si in acelasi timp cu tristete.
Matusa Jenna bea de stres pentru ca se aseapta sa dea de Logan la un moment dat, ceea ce s-a si intamplat. Ea este rece si distanta.
In timp ce Elena si Stefan privesc obiecte care le-au apartinut familiilor originare dau si de un registru inaugural al primei Petreceri a Fondatorilor. Se afla multe nume familiare: ” Seriful William Forbes, primarul Benjamin Lockwood, Damon Salvatore, Stefan Salvatore etc.”. Elena ramane inmarmurita. Apare Damon pentru a explica totul: ei sunt stramosii lor care au avut un final tragic. Stefan vrea sa il opreasca zicand sa nu le plictiseasca pe fete cu povesti despre trecut. Elena zice ca vrea sa afle mai multe despre familia lor. Caroline este plictisita si vrea sa danseze, asa ca o intreaba pe Elena daca il poate lua pe Stefan. El refuza, dar Damon zice ca este priceput la toate dansurile. Stefan refuzase pentru ca nu voia sa ii lase singuri pe cei doi. Damon isi cere scuze pentru ca a vrut sa o sarute cu o seara in urma. Ii mai spune si ca terapeutul sau i-a spus ca este normal sa aiba un comportament ciudat pentru ca in subconstientul lui vrea sa il pedepseasca pe Stefan pentru ce a facut. Stefan crede ca Damon a pus-o sa danseze cu el.
In cadrul bataliei de la Willow Creek, soldatii Confederatiei au deschis focul asupra unui biserici in care erau civili despre care se spune ca erau simpatizatii Uniunii, dupa spusele lui Damon. Originarii Stefan si Damon aveau o persoana foarte draga in acea biserica unde oamenii au fost arsi de vii si cand s-au dus sa o salveze au fost impuscati. Cand Elena il intreaba pe cine au vrut sa salveze, Damon raspunde: ”O femeie, presupun. Nu se reduce totul intotdeauna la dragostea pentru o femeie?”. Ea ii zice ca nu vrea sa fie implicata in raca dintre ei si ca spera sa isi rezolve problemele. 
Langa o fantana divina, Tyler si cu Vicki stau pe o banca. Ea vrea sa danseze, sa ii prezinte gradina si orice altceva ce ar vrea alta fata. Ironica zice ca poate ar trebui sa se dezbrace si sa ii danseze in poala pastorului Bill. Si-a dat seama ca Tyler se ascunde cu ea si ca se fereste mai ales de parintii lui care, probabil, vor spune ca ce cauta el cu fata de la periferie. El neaga si totusi refuza cand ea se ridica. Cu lacrimi in ochi il intreaba de ce nu merg in dormitorul lui de vreme ce nu ii vede nimeni. Apare si mama lui care pare politicoasa si isi cere scuze pentru badarania lui Tyler pe care a mastenit-o de la tatal lui. Vicki pleaca luandu-si la revedere. Dupa retragerea ei, mama lui spune: ”Asta se intampla cand aduci gunoaie la petrecere.” 
Bonnie, fara sa vrea, reuseste sa aprinda o lumanare numai privind-o. Se sperie si sufla in ea.
In foisor, pe ringul de dans, cei doi frati si fetele se reintalnesc. Privindu-i cum danseaza pe cei doi indragostiti, Caroline remarca faptul ca cei doi arata perfect impreuna si Damon ii inchide gura. 
Logan ii spune Jennei ca spera sa mai fie ceva cu ea, iar Jenna spune trista ”O chema Monica, nu?” si pleaca. 
In timp ce danseaza, Elena il roaga sa ii povesteasca despre Katherine pentru ca ea l-a impovarat cu toate dramele ei si ar trebui sa o faca si el. Ii zice ca nu stie multe despre el si ca i-ar placea sa se deschida in fata ei. El o intreaba daca Damon i-a bagat toate astea in cap. Emotionata, ii zice ca este vorba numai despre ea incercand sa il cunoasca. Ii place ca este tipul misterios, dar o data cu misterul apar si secretele si toata povestea asta cu Katherine. Daca nu ii zice nimic despre el, atunci va ramane sa asculte ce ii zic altii. Stefan ii spune ca incearca sa o intoarca impotriva lui. Elena zice ”ei bine, se pare ca functioneaza” si pleaca.
Elena si cu Bonnie vorbesc intr-un salon, cand doamna Lockwood isi face aparitia si intreaba din nou despre ceas. 
Dintr-unul din dormitoare, Damon ia o piatra galbuie care este un cristal foarte important si Caroline il cearta si il intreaba de unde a stiut unde este. Damon ii spune fara ocolisuri ca el a pus-o acolo cu mult timp in urma si datorita ei si l-a recapatat. 
Logan, dupa o serie de incercari, reuseste sa obtina o cina cu Jenna.
Doamna Lockwood il cearta pe un chelner ca nu sunt lumanarile aprinse intr-o sala. Bonnie o aude pe ”scorpie”, dupa cum a zis ea, si incearca sa le aprinda fara rezultat, dar in momentul in care se intoarce, toata sala este plina de lumina. 
La toaleta, Elena si Caroline se aranjeaza, moment in care Elena ii vede toate ranile de pe gat si de pe spate. Caroline tipa la ea si pleaca. Elena se duce tinta la Damon, il impinge si ii zice sa stea departe de ea ca de altfel se duce la mama ei, la serif. Apoi, il gaseste pe Stefan langa marea fantana si isi cere scuze. Ii da dreptate ca este ceva in neregula cu Damon si ii zice despre intamplarea de la baie cu Caroline si pe langa rani, ea este foarte confuza. Stefan nu pare suprins ceea ce o innebuneste pe Elena. Ii zice ca sunt lucruri pe care nu poata sa i le zica si probabil nu va putea niciodata si ca se va ocupa el de asta. Ii cere sa aiba incredere in el, iar ea ii zice ca increderea se castiga. Dupa ce il vede in indepartare pe Damon tragand-o pe Caroline, Stefan isi cere scuze, lasand-o pe Elena singura. 
Vicki vine la casa Gilbert si il saruta pe Jeremy care i-a deschis usa. Dar inainte de asta, Jeremy ii spune ca arata minunat.
Damon ii zice lui Caroline ca o iarta, doar ca s-a cam saturat de ea. O musca pana cand ea lesina si apoi se prabuseste si el. Stefan a pus substanta de la Zach in sampania lui Caroline. Ea se trezeste dupa un timp singura intinsa pe iarba, numai cu geanta langa care este si piatra pretioasa furata de Damon mai devreme. Elena o gaseste tremurand.
Stefan si Zach il arunca in celula cu verbina pe Damon. Stefan scrie ca ziarele au avut dreptate: ”Bestia mortala a fost prinsa. Totul este bine in Mystic Falls”.
Membruii Consiulului au ramas peste program si se pare ca au o sedinda. Domnul Lockwood intra in incapere si seriful Forbes intreaba de ceasul Gilbert. Doamna Lockwood spune ca Elena sustine ca e impachetat pe undeva cu lucrurile parintilor ei. Logan Fell spune ca il poate aduce el. Cert este ca ei au nevoie de el. Seriful spuna ca este ciudat ca 5 trupuri  au fost gasite secatuite de sange. Logan spune ”S-au intors.” 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu