luni, 14 martie 2016

Sezonul 1 Episodul 1- Pilot



”De peste un secol traiesc in secret, tainuit de umbrele noptii, singur pe lume. Pana acum. Sunt un vampir, iar aceasta este povestea mea.”
Un cluplu de tineri merge cu masina pe un drum laturalnic si cetos catre Mystic Falls. De nicaieri apare in fata masinii o silueta de om si acestia dau cu masina peste el. Tanara, tremurand si plangand de panica afirma ca tocmai au omorat pe cineva si baiatul iese din masina pentru a verifica starea victimei, sunandu-i fetei sa sune la urgente. Pe degetul victimei se observa un inel foarte mare si unic. Fiind intuneric si ceata densa, nu se obversa chipul victimei, dar este clar ca se ridica intr-o fractiune de secunda si il ataca pe tanar. I se vad coltii lungi si albi. Tanara femeie striga dupa prietenul ei, dar nici urma de el. Din senin aterizeaza pe bordul masinii, parca picat din cer. Desigur ca si ea este atacata, fiind luata in aer de creatura misterioasa.
Un barbat vorbeste in sinea sa ”n-ar fi trebuit sa ma intorc acasa. Stiu ce riscuri implica, dar nu am avut de ales. Trebuie sa o cunosc...”. Apoi acesta sare de o casa si aterizeaza in doua picioare.
O fata este surprinsa in camera sa scriind in jurnal:” draga jurnalule, trebuie sa fie. Voi zambi si  voi fi convingatoare. Zambetul meu va sugere:”sunt bine. Mersi”. Da, ma simt mult mai bine. nu voi mai fi fetita trista care si-a pierdut parintii. O voi lua de la capat,ma voi reimprospata. Numai asa voi trece peste asta.” In bucatarie sunt matusa si fratelei ei. Este prima zi de scoala. Dansa le da bani pentru pachet si pleaca in fuga la o intalnire. Fata isi intreaba fratele daca este in regula, dar acesta ii intoarce spatele indiferent. In spatele ei este un TV la care se poate vedea stirea cu disparitia cuplului de la inceput. Fata este luata cu masina de catre o colega care ii poveste in drum spre scoala ca bunica ei ii zice ca este medium si ca stramosii ei sunt din Salem. Trec cu automobilul pe langa un cimitir. Aflam ca pe fata care scria in jurnal o cheama Elena si pe prietena ei Bonnie. Elena ii cere sa ii prezica ceva,dar fix cand Bonnie incepea sa ii spuna o idee, din senin, de parbrizul masinii lor se izbeste ceva. Fetele trec mai departe, iar pe un indicator cu ”Laurel Avenue” sta un corb.
In curtea liceului Mystic Falls apare baiatul care a sarit de pe casa. La vestiarul Elenei vine o Fata blonda pe nume Caroline care o intreaba daca este in regula. Prin preajma este si un tanar care se uita la Elena foarte trist si care nu-i baga in seama. Tot in curtea liceului se afla si fratele Elenei care ii da o pastila lui Vicki. Prietenul ei, pe nume Tyler, pare sa aiba o problema cu el si il face ”drogat”. Cei doi se saruta in fata lui, iar el este vizibil deranjat. Bonnie si cu Elena il vad pe baiatul cel nou in biroul directorului si il plac. Secretara ii zice ca nu are datele complete, acesta isi da ochelarii jos si o fixeaza cu privirea. Dansa, instant, se razgandeste. Elena fuge in toaleta baietilor dupa Jeremy, fratele ei, si il prinde drogat punandu-si picaturi in ochi. Ii zice ca va fi mereu prin preajma ca sa ii strice distractia si va fi intotdeauna langa el. Cand iese din baie, se izbeste de baiatul cel nou. La ora de istorie privirile celor doi se intalnesc in nenumarate randuri.
Dupa terminarea cursurilor, Elena merge in cimitir pentru a scrie in jurnalul sau. Corbul o urmareste si aici si se aseaza pe mormantul parintilor ei. Se face ceata in jurul ei. Ea se sperie si mareste pasul. Langa o statuie din piatra, se vede silueta unui barbat. Cade in fuga ei si da peste baiatul cel nou. Il cheama Stefan. Ea ii observa inelul si ii place, iar el spune ca este mostenire de familie.  Stefan a simtit mirosul sangelui, iar cand Elena si-a ridicat pantalonul pentru a descoperi rana, Stefan se intoarce si pentru prima oara i se vad ochii monstruosi. Apoi, dispare. EL, seara, scrie in jurnalul sau ca nu ii poate rezista. Vicki este chelnerita la Mystil Grill si este sora lui Matt, baiatului trist. Tyler nu recunoaste ca este impreuna cu sora lui. Vicki si Jeremy au o mica cearta din care ne dam seama clar ca cel mic este indragostit lulea de ea si ca ea este rusinata ca s-a culcat cu un tip mai mic. Caroline s.a documentat despre Stefan Salvatore: este dintr,o familie de militari, nu a amai fost in Mystic Falls de cand era mic, este gemeni, locuieste la o pensiune cu unchiul sau si iubeste culoarea albastru. Elena se pregateste sa iasa in oras, dar in fata usii este Stefan care i-a adus jurnalul inapoi ratacit prin cimitir. Ii spune ca nu l-a citit ptc nici lui nu i-ar placea ca cineva sa il citeasca pe al lui. Elena este complet surprinsa de acest fapt si ii place. Il invita sa vina cu ea in oras. Matt vorbeste la bar cu Bonnie Bennet despre Elena si aflam ca sunt doar 4 luni de cand parintii ei au murit. Bonnie incearca sa il consoleze pe Matt Donovan sfatuindu-i sa ii mai dea timp, iar fix in moementul respectiv Elena intra in bar cu Stefan. Peste o zi va avea loc o petrecere de reincepere a scolii.
 Seara la pensiune, unchiul vine cu un articol din ziar si il dojeneste pe Stefan. In articolul respectiv sunt cei doi tineri de la inceput. Ciudat este faptul ca unchiul i se adreseaza cu ”Unchiului Stefan”. Nu il crede si spune ca nu intelege de ce s-a intors si ca el nu are ce cauta aici, la pensiune. Intr-un sertar sunt carti cu ani diferiti pe ele, probabil jurnale. Deschide unul dintre ele in care se afla o imagine halucinanta: o fata identica cu Elena. Sub ea scrie ”Katherine 1864”
La ora de istorie se vorbeste despre lupta de la Willow Creek. Stefan stie sa raspunda la intrebarile profesorului si ii aduce detalii in ol. Au fost 346 de victime fara localnici, 27 lplus despre care acesta nu stia numar. Alfam ca il chceama Salvatore, iar prof Tanner il intreaba dacre are legatura cu imigrantii din Mystic.
Letrecerea liceului apare si Stefan, care se pare ca poate auzi de la mare distanta. Bonnie o atinge pe Elena si vede un corb.  Swfan si Elena incep sa se cunoasca mai bine. Elena admite ca cu Matt nu a fost ceva pasional. In momentul acela, lui Stefan din nou i se schimba ochii. In padure, Vicki beta si drogata este ataca de aceasi creatura, se pare. Stefan ii spune lui Caroline ca nu poate fi nimic intre cei doi. Jeremy si Elena o gasesc pe Vicki inconstieta pe jos ci cu gatul plin de sange.
La pensiune, in camera lui Stefan apare Damon, fratele lui mai mare. Este brunet si are niste ochi divini. Are un aer misterior si pur si simplu te blocheaza. El este fratele cel rau. Stefan ii spune sa stea departe de Elena, iar Damon o va lua ca pe o invitatie. Aflam ca Stefan se hraneste numai cu sange de animale. Acestia se bat si ne dam seama ca eu o putere supraomeneasca. La Mystic Grill, Damon incearca sa o atraga pe Caroline. Vicki se trezeste pe patul de spital si spune ”vampir”. Stefan vine acasa la Elena pt a se asigura ca este bine, iar ea il invina in casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu