duminică, 20 martie 2016

Sezonul 1 Episodul 3- FRIDAY NIGHT BITES




Caroline se trezeste speriata si cu gatul sangerand. Vrea sa iasa din camera sa fara a-l trezi pe Damon. Cand e pe cale sa deschida usa, priveste inapoi si el nu se mai afla in pat. Apare, ca prin minune, in fata ei si cu zambetul sau coplesitor rosteste un ”buna dimineata„ foarte sexy. Ea il ataca cu mai multe obiecte printre care si perna pe care a dormit. Damo n o miroase si se transforma in vampir, urmand sa se hraneasca din ea iarasi.
Bonnie o duce din nou pe Elena la liceu si pare ca si-a schimbat parerea total in ceea ce-l priveste pe Stefan. Pana acum o indemna pe Elena sa continue, iar acum ii zice sa o ia mai usor. La insistentele Elenei, aceasta ii poveste despre incidentul de seara trecuta si ii zice ca doar se ingrijoreaza, atata tot.
In spatele liceului, Vicki vrea sa se apropie de Jeremy, dar fara prea mare succes pentru ca in momentul in care a fost intrebata ” de ce te-ai culcat cu mine? doar din cauza drogurilor?” ea nu are nimic de zis.
Apare si Stefan. Le saluta zambitor pe ambele, dar Bonnie se retrage repede.
In timp ce joaca beseball, Tyler incearca sa il sicaneze pe Matt vorbindu-i despre Elena si despre noul ei iubit.
Elena il invita la cina pe Stefan, avand in minte sa il faca sa se inteleaga bine cu Bonnie.Tyler arunca mingea spre Stefan, vrand sa il loveasca, dar cand mingea ajunge la cativa centrimetri de el, se intoarce si o prinde mustacind. O arunca cu forta inapoi, Tyler aproape cazand cand a prins-o. Elena ii propune sa se bage in echipa de fotbal a scolii, dar el nu vrea pentru ca, desi ii place acest sport, nu crede ca ceilalti din echipa il plac pe el.
Bonnie tot noteaza obsesiv pe un caiet cifrele ”81422”.
Stefan ii raspunde profesorului Tanner la o serie de intrebari si ajung in momentul in care se contrazic. Profesorul verifica in manual pana la urma si se dovedeste ca Stefan avea dreptate.
Stefan sta singur in departe si ii priveste pe baieti jucand fotbal antrenati de profesorul Tanner. Isi misca putin inelul de pe deget si se uita melancolic in gol. In partea cealalta, fetele se antreneaza.
Pana la urma, aceste se duce sa se intereseze de inscrieri si profesul il accepta doar pentru a vedea cum pierde.
Bonnie tot intreaba de Caroline, dar aceasta apare pana la urma adusa de Damon in masina lui retro si ea este foarte fericita ca il saruta pe baiatul superb in fata celorlalte fete. Damon o priveste smechereste pe Elena.
Caroline se pare ca este antrenoarea echipei de majorete si o pune pe Elena pe bara pentru ca din cate se vede  nu se poate concentra. Ea se retrage si se duce sa il priveasca pe Stefan. El deja este mica vedeta a echipei si Tyler incearca sa il saboteze si spre mirarea tuturor, Matt il ajuta sa se ridice. Stefan are doua degete rupte si si le pune instantaneu la loc.
Acasa, el il gaseste pe Damon citindu-i unul dintre jurnale, probabil ca pe cel prezent. Stefan se lasa pacalit pentru cateva secunde de Damon care ii zice ca ar trebui sa se inteleaga bine si sa duca o viata normala, dar il cele din urma, el ii rade batjocoritor in fata. Se retrage petru ca are intalnire cu Caroline, dar nu inainte de  a-l sicana putin in legatura cu Elena.
Seara, fetele se pregatesc pentru cina cu Stefan. Bonnie ii zice despre obsesia cu numerele si se intampla ceva destul de ciudat- Elena cauta niste lunguri si Bonnie stie exact in ce sertar sa le caute. Nu pare ciudat pentru ca ea a fost la Elena acasa de 1000 de ori. Cand ramane singura, face un exercitiu- se uita la un sertar fara a-l deschide si ghiceste ce se afla in el.
Cina este destul de tacuta, pana cand vorbesc despre vrajitori despre care Stefan stie multe lucruri. Suna sonerie ceea ce este destul de ciudatel. In fata usii sunt Caroline si Damon care au venit cu desert. Stefan ii zice Elenei ca nu il poate invita inauntru, dar acesta intra si piciorul sau calca pragul fara nici cea mai mica problema.
Discutia dintre ei devine foarte ciudata, mai ales cand Caroline vorbeste despre moartea parintilor Elenei si Damon despre suferinta lui si a lui Stefan in legatura cu fata aceea, Katherine.
La Mystic Grill, Jeremy il provoaca din nou pe Tyler, dar Matt ii desparte si o cearta pe Vicki.
Elena discuta cu Damon in timp ce spala vasele si afla ca Katherine a murit intr-un incendiu. Cand intreaba daca s-a intamplat recent, Damon ii zica ca pare ca s-a intamplat ieri. Ii zice ca era frumoasa si ca semana cu ea, era egoista, nu prea draguta uneori si foarte seducatoare. Cand il intreaba care dintre ei a fost primul cu ea, Damon ii zice sa il intrebe pe Stefan pentru ca,cu siguranta raspunsurile lor vor fi diferite. Ii mai spune sa nu mai fie majoreta daca nu o mai face cu placerea cu care o facea altadata si ea ii zice ”Imi pare rau. Pentru Katherine. Si tu ai pierdut-o”. Urmeaza un moment de tacere in care cei doi se privesc atent. Stefan isi da seama de ce Caroline nu isi poate da esarfa jos. Damon prinde discutia si o constrange sa plece la fete in bucatarie. Se pare ca cei doi frati au perceptii total diferite asupra oamenilor. Damon ii considera niste simple marionete din care poti face orice si il ameninta pe Stefan ca deja a fost invitat si se va intoarce in fiecare seara si va face tot ce ii trece prin cap cu Elena.
Elena, noaptea, are un vis foarte ciudat. Ea cu Stefan erau pe cale de a face dragoste, dar dintr-o data nu il mai vede pe el, ci pe fratele sau. Aceasta se trezeste tipand. La geam sta corbul.
Urmatoarea zi, Stefan isi asterne gandurile pe hartie. Spera ca mai este o urma de umanitate in fratele sau, dar cu toate aceastea, va face orice ii sta putinta sa o protejeze pe iubita lui. Dupa ce gandeste asta, se duce si priveste intr-o cutiuta.
Se pare ca Elena a renuntat la echipa de majorete. Stefan ii daruieste un colier minunat care pe langa ca arata splendid, miroase la fel. Ii zice ca il are de mult timp si ca nu a simtit sa il dea altei persoane pana acum si  i l-a dat pentru a-i purta noroc.
Este seara in care echipa de fotbal a liceului are meci. Tanner il lauda in public pe Stefan, iar Tyler devine foarte nervos.
Jeremy este beat si ii trage un pumn lui Tyler. Stefan aude si se duce sa ii sara in ajutor. Tyler observa puterea pe care o are. Jeremy a vrut sa il taie pe Tyler, dar Stefan a bagat mana si s-a taiat. Elena se aproprie pentru ca este speriata si observa ca Stefan nu are niciun semn in palma dupa ce a vazut ca sangereaza.  Reuseste sa o minta zicandu-i ca a ratat si ca nu era sangele lui. Elena i-ar mai fi pus intrebari, dar a fugit sa se pregateasca pentru meci. Ea se duce la Bonnie si o roaga sa ii mai explice o data ce a simtit cand l-a atins pe Stefan. Aceasta ii zice ”N-a fost clara ca o imagine. Cand l-am atins pe Stefan, am simtit ceva. Si a vibrat in mine, era rece si era Moartea. Era precum imi imaginam eu ca este Moartea”.
In parcare, Elena si Damon au o mica discutie despre Caroline si incearca sa o constranga sa il sarute, dar ea il plesneste si ii spune ferm ca ea nu este Katherine.
Matt isi cere scuze ca a fost un nesimtit si ii ureaza bafta lui Stefan. Damon ii strica fericirea si isi da seama ca in medalion a pus niste verbina. Ii zice ca isi facea griji ca va deveni mosntrul care pretinde ca este. Ii mai spuna ca a avut 145 de ani la dispozitie sa il omoare si nu a facut-o, ca Katherine este moarta si vrea sa il ucida pentru ca inca o mai iubeste. De aceea nu o va omori pe Elena. ”Iar asta, draga frate, este latura ta umana”. Apare antrenorul care il cauta pe Stefan si Damon il omoara pentru a dovedi ca nu are nicio  latura umana. ”Orice, oriunde, oricand”, spune acesta.
Matt il dojeneste pe Tyler in vestiar si dupa aceea ii gaseste trupul neinsufletit al lui Tanner.
Bonnie cu ochii in lacrimi priveste cum il ia pe antrenor si oberva ceva. Trupul i-a fost gasit la blocul 8, langa o masina cu numarul 14, pe locul de parcare 22”. Ea ramane fara respiratie.
Vicki il gaseste pe Jeremy stand singur si ”lingandu-si ranile” si ii spune ca nu a fost pentru droguri.
Stefan si Elena se imbratiseaza si el incearca sa linisteasca si sa nu se mai gandeasca la atac.
Acasa, el scrie indurerat in jurnal ca s-a inselat cand a crezut ca Damon mai poate fi salvat.  Scrie ca este un monstru care trebuie oprit, iar in paralel putem vedea cum Damon ii mangaie chipul in timp ce aceasta doarme. Cand ea se trezeste nu este nimeni in camera sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu