luni, 14 martie 2016

Sezonul 1 Episodul 2- The Night of the Comet




Doi tineri stau si isi petrec noaptea cu cortul in padure, asteptand sa vina urmatoare noapte si sa vada cometa. Ceata se poate vedea densa in jurul cortului. Cei doi mor sfasiati de bestia din noapte.
Elena se trezeste mult mai optimista, iar Stefan spune ca pentru prima data, de foarte mult timp, se simte intr-adevar treaz. Si asta datorita faptul ca cei doi asteapta sa se vada din nou. Matusa Jenna este o femeie foarte amabila si in dimineata aceasta ea este emotionata pentru sedinta cu parintii a lui Jeremy. El a mintit ca se duce la un atelier, dar de fapt s-a dus sa o viziteze pe Vicki la spital.
La ora de istorie, cei doi nu se pot opri din a se privi. Aflam ca aceasta cometa trece deasupra orasului o data la 145 de ani. Stefan ii daruieste Elenei ”Wuthering Heights” scrisa de Emily Bronte. Din nou, Stefan se pare cca stie foarte multa istorie.
Bonnie ii povesteste despre povestea cum ca ar fi vrajitoare lui Caroline care se tot gandeste la Damon.
Jeremy cu Tyler au o mica disputa care o are im prim-plan pe Vicki. Tyler statea si flirtra cu alte fete, iar Jeremy doar il ameninta sa nu isi mai bata joc de ea.
Elena si Matt au un scurt moment in care vorbesc despre sora lui si despre mama lui care este plecata in Virginia Beach cu noul ei iubit. Stefan aude de la distanta ce vorbesc cei doi despre un cuplu disparut si se panicheaza cand aude ca Vicki a spus ceva despre un vampir, dar nimeni nu o crede. Matt ii va face o vizita din nou dupa cursuri. El este gelos, iar Elena foarte sincera ii spune ca nu vrea sa il raneasca. Dupa un minut, vede ca Stefan a disparut.
Jenna Summers se ingrojoreaza cand vede situatia precara a lui Jeremy de la ore si aflam ca accindentul parintilor lui a avut loc la Wickery Bridge. Domnul Tanner nu este deloc intelegator pentru acesta se drogheaza. Jenna intra in pamant cand afla ce face nepotul sau. Ba chiar acesta o dojeneste ca nu stie sa isi faca treaba de tutore.
Cand Matt ajunge la spital, Vicki arata foarte rau si face crize, iar cand acesta fuge dupa asistenta, Stefan o constrange sa spuna ca a fost atacata de un animal. Vicki este linistita acum. Matt doar ii vede umbrasi il urmareste, dar nu il poate prinde din urma. Stefan vede multe perfuzii cu sange si ochii i se transforma din nou. In cele din urma, sare pe un geam.
Fetele se afla pe terasa la Grill si Bonnie se spune ce a aflat de la Grams, bunica sa- cometa aduce numai dezastre. Cand a trecut ultima data desupra Mystic Falls-ului a avut loc varsare de sange care o creat un strat de activitate paranormala. Caroline nu o ia in serios si bate apropouri cum ca bunica sa ar bea prea mult. Pe langa asta, nu o crede pe Elena ca doar a stat si a vorbit cu Stefan. Ea pleaca si isi propune sa urmeze ce si-a propus sa faca de la inceputul zilei.
Acasa, Jenna incearca sa il faca Pe Jer sa se deschida si il minte ca si ea fuma iarba in liceu. Acesta se prinde oricum si pleaca nervos.
La spital, Matt incearca sa afle mai multe de la Vicki, dar ea spune ca a fost atacata de un animal si el nu este suspicios in privinta spuselor ei. Apare si Jeremy, iar Matt se duce dupa cafea ca sa ii lase sa discute. Vicki ii spune ca si fratele ei e suspicios si ca Tyler pare interesat de ea in cele din urma. Jer este ironic si striga dupa ”Domnul Ingrijorat” care nu s-a sinchisit sa o viziteze la spital. Ea va fi externata dupa o zi. Afla ca Jeremy a fost cel care a scos-o din padure.
Elena a ajuns acasa la Stefan.  E o casa uimitoare, imensa de-a dreptul si in sanul naturii. Bate la usa si vede ca este descuiata. Paseste in casa impunatoare, ii vede geanta si intra in incaperea semineului- sufrageria. Il striga, dar nu e urma de picior de om. Aude scartaitul usii, dar nu este nimeni prin preajma. Din senin intra un corb pe usa si in spatele ei apare Damon de nicaieri. Este uimita de faptul ca nu stia ca are un frate, iar Damin se arata foarte amabil si primitor. Ii zice ca Stefan i se pare ingragostit si era si timpul. Ii zice ca ultima l-a distrus si nu se astepta sa isi mai revina. O chema Katherine. Apare si Stefan si se observa cat de tensionata este relatia dintre cei doi. Elena simte asta si se retragere, iar Damon isi saruta mana la plecare. Stefan aproape ca o ignora, fixandu-l cu privirea pe fratele sau. Damon isi da seama ca arata ca naiba pentru ca a fost la spital si il intreaba daca i-a reusit constrangerea. Daca nu se hraneste cum trebuie, nu isi poate folosi aceste abilitati cum trebuie. Il intreaba de cand era Elena in casa si Damon il intreaba daca se teme ca trecutul se va repeta. Incearca sa ii induca in minte ideea ca va veni ziua in care va vrea sa se hraneasca din ea. Orice joc joaca Damon, va afla cu siguranta.
Elena discuta cu Jenna despre ce a aflat azi, iar aceasta incearca sa o inveseleasca, spunandu-i sa fie bucuroasa ca nu a dat de un baiat dependent de mamica, de unul care inseala, sau de unul care consuma anfetamine. Jeremy vine ravasit acasa si se duce direct in camera sa.
Vicki are cosmaruri cu Damon.
A venit si Ziua Cometei, iar intreg orasul se pregateste de festivitate.
Elena si Bonnie impart fluturase si ea o sfatuieste pe Elena sa mai incerce cu Stefan.
Caroline il vede pe Damon si se duce hotarata spre el, dar cand ajunge acesta este de negasit.
Zach, nepotul lui Stefan, este la randul sau ingrijorat de actiunile lui Damon. In cele din urma, i-a dat crezare lui Stef, dar il intreaba daca a merit sa se intoarca pentru ”fata asta”.
La Grill, Jer ii da niste pastile lui Vicki si ea pare dispusa sa vada cometa cu el. Apare si Tyler, dar Vicki pleaca pentru ca a realizat ca lui nu ii pasa de ea.
In parc, toata lumea are lumarele si asteapta marele eveniment. Matt le da lumina fetelor. Fara sa priveasca in sus, Elena da lumina mai departe, dar cui? Lui Stefan! El ii spune o povestioara draguta ”Cometa aceea a calatorit de-a lungul spatiului mii de ani. De una singura.” Elena ii zice si varianta lui Bonnie cum ca ar fi aducatoare de rau. Stefan totusi continua: ”Cred ca este o mingie de zapada si gheata, prinsa pe o carare din care nu poate scapa. Si o data la 145 de ani, se intoarce acasa”. Isi cere iertare pentru ziua anterioara. Ea este suparata de chestiile pe care nu i le-a spus, in special de Katherine. Ii spune ca il intelege, ca stie cum e sa ai un frate si un fost complicat, asa ca... stinge lumanarea si pleaca.
Vicki il recunoaste pe Damon. El o urmareste la toaleta si o musca din nou. Toti, Caroline, Elena, Matt, Tyler afla ca Jer s-a culcat cu Vicki si ca i-a oferit pastile. Toti se monteaza sa o caute. Matt il intreaba pe Stefan daca o vazut-o si ii spune ca l-a vazut la spital cu o zi in urma. Stefan aude tipete de la distanta si practic il lasa pe Matt vorbind singur, dar se scuza totosi. Damon o are pe Vicki pe o cladire si Stefan o urca intr-o secunda, iar Damon cu ironia lui zice ”Nu-i rau. Ai mancat iepurasi?”. Incearca sa il faca sa consume sange uman pentru ca este slabit si nu ii iese niciun ”truc vampiresc”. O mangaie pe Vicki pe par si ii sopseste la ureche ceva. A constrans-o. Dar tot nu vrea sa ii zica lui Stefan de ce mai vrea sa ramana in oras.
 Matt ii multumeste lui Stefan pentru faptul ca a gasit-o pe sora lui.
Stefan le intreaba pe fete daca au vazut-o pe Elena, iar Bonnie ii da un biletel cu numarul si adresa ei de e-mail, iar cand ii atinge mana are o reactie foarte ciudata, aproape ca nu mai putea respira. Il intreaba ce a patit, apoi isi cere scuze.
Jenna ii cotrobaie prin camera lui Jer si gaseste un bong si o pipa. Aproape ca incepe sa planga pentru ca spune ca ea nu este ca sora ei, mama copiilor, si se simte depasita de situatie. Elena o linisteste si ii zice ca este si ea speriata. Pleaca spunand ca are ceva de facut.
La Grill, Jer ii vede pe Vicki si pe Tyler sarutandu-se. In parcarea restaurantului, Caroline este urmarita de Damon.
Elena ajunge la Stefan si el o invita, dar ea zice ”De fapt, cometa este in partea cealalta.” A zis ca avea de gand sa ajunga acasa si sa scrie in jurnal lucruri pe care de fapt vrea sa i le zica lui. Ar fi scris ”Draga jurnalule, astazi mi-am dat seama ca este in regula sa renunti. Nu-ti asuma riscuri. Ramai cum esti. Fara drama, acum nu este timpul. Dar motivele mele nu sunt motive, sunt scuze. Tot ceea ce fac este sa ma ascund de adevar si adevarul este ca... sunt speriata, Stefan. Sunt speriata ca daca ma las sa fiu fericita macar o clipa... totul se va prabusi peste mine si nu stiu daca pot supravietui dupa.” El ar fi scris ” Am intalnit o fata. Am vorbit. A fost epic. Dar apoi soarele rasare si apare realitatea. Ei bine, asta este realitatea. Chiar aici.” (faza cu epicul si cu realitatea le-a spus ea in parc inainte de-a se desparti). Si asa are loc pe terasa sub clar de stele primul sarut dintre cei doi!!!
Damon este acasa la Caroline si fac dragoste, dar acesta o musca si ea tipa isteric.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu